Vrijwilligerswerk in de zomer

De voorbije weken waren zo druk door stage, werk, papers, vrijwilligerswerk, organisatie van een mini-evenement. Gelukkig is dit nu allemaal achter de rug. Vanaf nu is het enkel nog mijn stage. Tijd dus om jullie een update te geven. De mensen in mijn omgeving weten het ondertussen al veel langer, maar jullie nog niet. Ik ga deze zomer vrijwilligerswerk doen.

Ik droomde er al zo lang van. Al jaren zei ik, “Ooit ga ik naar Afrika om mensen te helpen”. Maar nooit durfde ik de stap te zetten. Te bang. Ik maakte me te veel zorgen. Voor hoe lang blijf ik weg? Met welke organisatie? Met wie, of toch eerder alleen? Zal het iets voor mij zijn? Zoals je ziet, heel veel twijfels en nooit een besluit om te vertrekken.

Tot nu! Plots had ik een gevoel van, het is nu of nooit. Aangezien ik nog niet weet wat ik na mijn afstuderen van plan ben, bestaat de kans dat dit mijn laatste zomervakantie wordt. Dus moet het nu gebeuren. Wanneer heb je anders nog de mogelijkheid om zo’n lange reis te maken?

filippijnen 2

Ik ging dus op zoek naar een organisatie en bestemming. Zo kwam ik uit bij Bouworde een internationale organisatie die al jaren lang ervaring heeft met vrijwilligersreizen. Ik scrolde door de bestemmingen en stapte al rap af van het idee om naar Afrika te gaan. Nepal en Peru leken mij veel interessanter. Tot ik deze reis tegenkwam. DE FILIPIJNEN!! Bij het lezen van de kampinfo, kreeg ik direct een enthousiast gevoel. Het voelde alsof het echt meant to be was. De dag nadien schreef ik mij al in voor het kamp. Mijn familie was ook zeer enthousiast en steunt mij volledig om deze stap te zetten.

IMG_0335

In juli ga ik een maand lang hutten bouwen in de Filipijnen. Dit voelt zo onwerkelijk om te zeggen. Ik ben enorm benieuwd naar alles. Dat het een groot avontuur wordt, is het enige dat ik zeker weet 😉

 

 

Advertenties

4 gedachtes over “Vrijwilligerswerk in de zomer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s